Dag 8: Capitol Reef
Door: B
31 Juli 2017 | Verenigde Staten, Torrey
Na het ontbijt de spullen ingepakt en de reis richting Capitol Reef aangevangen.
We hadden van de reis geen bijzondere verwachtingen, maar wat was dat een prachtige rit. Het ene moment waan je je in een maanlandschap en het andere moment ga je een berg over van bijna 3000 meter waarbij de vergezichten verbluffend mooi zijn. We lunchen op ruim 2700 meter hoog, lekker temperatuurtje van 21 oC, met uitzicht op een onweersbui die in de verte voorbijtrekt die af en toe een flits laat zien.
We hervatten onze reis en hebben regelmatig het idee dat we al in Capitol Reef zijn, maar dat blijkt na bestudering van de kaart niet het geval.
Uiteindelijk komen we in Capitol Reef aan. Daar bezoeken we eerst het visitor center om een hoed voor M te kopen. Uiteraard willlen we ook de map van het gebied, want dat is bijna een collectorsitem geworden.
Capitol Reef is een vrij groot gebied en grote delen zijn alleen maar toegankelijk via onverharde wegen. Het wordt ten zeerste afgeraden om deze met een gewone auto te bereizen en dat doen we dan ook niet. We rijden de verharde scenic drive van 10 mijl en kunnen het toch niet laten om de Grand Wash te bezoeken wat over een gedeeltelijk onverhard stuk gaat.
Je wordt gewaarschuwd voor flooding, want ondanks dat alles droogstaat kan het zomaar zijn dat door een regenbui er ineens een enorme hoeveelheid water afgevoerd moet worden via de Grand Wash. Het gevaar is dus dat je overspoeld word met water.We rijden het stuk onverhard totdat we uiteindelijk ingesloten zijn door bergen. Van hieruit starten we een korte trail over de rivierbedding richting narrow rocks.Deze rocks bereiken we uiteindelijk niet omdat het te ver is in deze omstandigheden, nl 33 gr C.
Ik heb het al eerder gezegd maar wat voel je je klein als je door een rivierbedding loopt en aan alle kanten rijzen de rotswanden een paar honderd meter de hoogte in. Je bent ook zodanig ingesloten dat je jezelf twee of drie keer terug hoort vanwege de echo. Wat een prachtige ervaring.
We lopen via de rivierbedding weer terug en komen toch nog redelijk uitgeput terug bij de auto.Ik ben uitgehongerd en eet meteen een bordje potatoe salad om weer "op krachten te komen". M kan dat met een paar handjes chips.
We rijden terug en hervatten onze reis over de scenic drive. Ik kan het verder niet beschrijven en wil ik niet steeds in herhaling vallen maar het is werkelijk fantastisch.
De terugreis gaat over dezelfde weg. Weer aangekomen bij het visitor center koopt M nog een souvenir. Daarna bezoeken we nog een site met wat rotstekeningen van (ik neem aan) indianen en uiteraard willen we de Capitol Dome zien waarna het park is genoemd.
Tenslotte reizen we af naar het hotel en vallen daar wederom vermoeid op bed. 's Avonds eten we goed maar ook prijzig bij Cafe Piablo. M rijdt de terugweg omdat ik een aantal biertjes heb gedronken. Nu krijgt M de auto wel gestart; het probleem eerder was dat M de rem niet intrapte en dat start de auto niet. Op onze korte terugweg staat de politie langs de kant te patrouilleren, maar M komt hier zonder kleerscheuren aan voorbij.
Uiteindelijk vallen we in het hotel meteen in coma in ons heerlijk bed.
Welterusten!
01 Augustus 2017 - 16:56
Judith:
Wij zijn op onze laatste reis tegen de adviezen in toch met de camper over zo'n onverharde weg gereden. Wat en gerammel en oeps wat was het smal tussen die enorme rotswanden. Moeilijk met tegenliggers maar P. Heeft het er goed vanaf gebracht. Parkeren op de plek van bestemming was een ramp en dan is zo'n camper wel erg groot en log. Het was het ons waard, maar dat doen we niet nog eens