Grand Canyon National Park - dag 1 - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van mareto - WaarBenJij.nu Grand Canyon National Park - dag 1 - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van mareto - WaarBenJij.nu

Grand Canyon National Park - dag 1

Blijf op de hoogte en volg

22 September 2012 | Verenigde Staten, Las Vegas

De reis naar Grand Canyon is 463 km, dus we vertrekken vroeg uit Las Vegas. Bovendien is het er erg warm terwijl het in de Grand Canyon aangenaam is met temperaturen rond de 25 oC.

Onze eerste stop is bij de Hoover Dam. Dit is een gigantische stuwdam in Lake Mead. Deze dam moet de Coloradorivier in bedwang houden zodat lager gelegen land niet overstroomt en bovendien het hele jaar een stabiele watervoorraad beschikbaar is. De dam is gebouwd in 1932, maar ziet er veel moderner uit. De dam is ruim 220 meter hoog, 380 meter lang aan de basis 200 meter dik! Een gigantische muur. De aangekoppelde electriciteitscentrale heeft een vermogen van 2100 MW.
Tevens ligt de grens tussen Nevada en Arizona precies in het midden van de dam.

We vervolgen de reis en klimmen langzaam steeds hoger. De omgeving is en blijft vrij vlak, ook in de buurt van de Grand Canyon. We klimmen zeer gestaag naar een hoogte van ongeveer 7000 ft. Nadat we onze Yavapai Lodge hebben bezocht, vertrekken we snel naar de Rim om de zonsondergang mee te maken.
Nou ik moet zeggen, je weet niet wat je ziet. Tot die tijd heb je alleen maar in een redelijk vlakke omgeving rondgereden en ineens doemt daar een gapende vallei op van 1,6 kilometer diep, tot 29 kilometer breed en ruim 445 km lang. De vallei ligt bezaaid met bergen en af en toe zie je de Colorado rivier stromen. Het lijkt een heel klein beekje, maar is een rivier van ongeveer 100 meter breed. Dus in plaats van dat je tegen de bergen op zit te kijken, kijk je op de bergen neer. Een heel aparte ervaring.

Doordat het deels bewolkt is krijgen we geen volledige zonsondergang te zien, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door het uitzicht op de vallei.
We doen ons te goed aan twee enorme pizza's en vallen snel in slaap.
Het was een vermoeiende dag. Morgen trekken we langs de South Rim.

CU!

• 24 September 2012 - 09:52

Christiena:

Heel boeiend! Ben benieuwd naar de foto's. Geniet ervan!

• 24 September 2012 - 16:24

Paul En Judith:

.............en ineens doemt die gapende vallei op. Ja hoor, dat was ook onze beleveing! De bewolking boven de canyon werpt schaduwen over het dal, dat vonden wij ook fascinerend. De South Rim, geniet geniet geniet!!!!!!!!!!!!!!!!!!