Dag 8 Grossglockner alpenstrasse en Nals - Reisverslag uit Nals, Italië van mareto - WaarBenJij.nu Dag 8 Grossglockner alpenstrasse en Nals - Reisverslag uit Nals, Italië van mareto - WaarBenJij.nu

Dag 8 Grossglockner alpenstrasse en Nals

Blijf op de hoogte en volg

03 Augustus 2021 | Italië, Nals

We vertrekken weer op tijd vanmorgen, we hebben gisteren nog getankt dat scheelt.

Onze bestemming vandaag is Nalles of Nals, Zuid-Tirol, Noord Italie.

We nemen niet de snelste route, maar gaan via de Grossglockner Hochalpenstrasse, een bergpas door de alpen van 47,8 km. Het weer is goed, dus we hebben overal goed zicht op de bergtoppen, sneeuw, gletsjers en watervallen. Hoe hoger, hoe kouder natuurlijk, op een gegeven moment was het nog maar 5 graden, al voelde het door de harde wind een stuk kouder.

Het is rustig vergeleken met de verhalen die we over deze route gelezen hebben. We hebben overal ruim voldoende parkeerplek bij de uitzichtpunten en kunnen tussendoor ook langs de weg stoppen.

We rijden helemaal door tot aan de Edelweissspitze en zitten dan op een hoogte van 2571 meter.

Vol bewondering kijken we naar de fietsers die we hier tegenkomen, hoe krijg je het bedacht om deze route te fietsen ....

Ook zien we de Pasterzegletsjer,deze is ruim 8 km lang, al zou je het van boven niet zeggen. Nu is het op dat moment ook bewolkt, dus de bovenkant van de gletsjer kunnen we niet zien. Je kan met een soort kabeltrein naar beneden en dan een stuk lopen naar de gletsjer, maar daar zien we van af aangezien we nog een heel stuk moeten rijden vandaag.

Na de Grossglockner route vervolgen we onze weg richting Zuid Tirol. We waren van plan om tussendoor nog te stoppen, maar we krijgen een lading regen!!!

Gelukkig stopt het een half uur voordat we bij ons hotel aankomen en de temperatuur stijgt ook direct weer, zodat we nog lekker even kunnen bijkomen in het zonnetje op het balkon bij onze kamer.

We kunnen ons nog aanmelden voor het avondeten in het hotel, dus we hoeven de deur niet meer uit. Tot morgen!