Dag 5 Rondom Berchtesgaden - Reisverslag uit Berchtesgaden, Duitsland van mareto - WaarBenJij.nu Dag 5 Rondom Berchtesgaden - Reisverslag uit Berchtesgaden, Duitsland van mareto - WaarBenJij.nu

Dag 5 Rondom Berchtesgaden

Blijf op de hoogte en volg

31 Juli 2021 | Duitsland, Berchtesgaden

Vanmorgen worden we verrast door een zonnetje! De voorspelde regen is blijkbaar een andere kant op gewaaid en de temperatuur loopt al weer op tot 24 graden.

We vinden het jammer dit hotel al weer te verlaten, maar het is niet anders: we konden destijds maar voor 1 nacht boeken, voor de rest was het volgeboekt. We snappen wel waarom: wij zouden hier zeker weer terug gaan als we weer in de buurt komen.

We rijden even een rondje door Berchtesgaden en gaan dan naar de Konigssee. We genieten van het uitzicht over dit grote meer en gaan daarna een stukje lopen totdat we bij een mooi uitzichtpunt komen. Vanaf hier kunnen we het kerkje zien dat vlakbij het water staat en ook alleen via het water te bezoeken is. De rondvaartboten doen goede zaken, wij hebben geen zin in om met zoveel mensen en met mondkapjes op in de boot te gaan zitten.

Na de wandeling gaan we op een terras zitten voor een stevige lunch.

Daarna rijden we naar Ramsau, hier ligt een oud kerkje: de parochiekerk van St. Sebastian. Alleen de ligging is al prachtig: in het groen, tussen de bergen, met een snel stromend riviertje ernaast. De kerk is van begin 1500, heeft mooie beelden en een zeldzaam Steinmeyer orgel. Op de kerkbanken zijn allemaal koperen plaatjes met familienamen bevestigd, zo had iedereen vroeger zijn eigen plekje in de kerk.

We rijden door naar ons volgend hotel in Kaprun, Oostenrijk. Zonder problemen passeren we de grens (er staat niemand buiten, dus we kunnen zo door rijden). Ons hotel ligt prachtig, ons balkon heeft uitzicht over het dal (zie foto). Hier blijven we 3 nachten en is inclusief avondeten (4 gangen menu, dus na de vakantie gaan we een paar weken vasten ... ;) .